Balanceren Breda v.a. 10 euro

Wielen / banden balanceren Breda
 
Er zijn enkele belangrijke punten waar je op moet letten bij het balanceren van autowielen.
 
Span de velg goed in op de machine en bepaal welk wiellood het meest geschikt is voor de betreffende velg.
Toets zorgvuldig de juiste velgwaarden in. Ook de positie van het lood is erg belangrijk!
 
Controleer nu meteen of de te corrigeren onbalans binnen nette marges valt. Als blijkt dat de onbalans groter is dan wenselijk, dan is aan te bevelen om de band ten opzichte van de velg te verdraaien. Maak dan een klein merkteken met vetkrijt op de band en velg zodat je weet wat je aan het doen bent.
 
Als je plaklood gebruikt zorg dan dat je de velg ter plaatse goed ontvet met een ontvetter die de velgcoating niet aantast.
 
 
 
 
Lees verder over Monteren van het wiel
 
 

Plaklood op lichtmetalen velgen 

Tijdens het balanceren van lichtmetalen wielen is het soms nodig om plaklood te gebruiken. In enkele gevallen is het wenselijk om het lood te verstoppen achter de spaken van het wiel. Dit vereist enige ervaring want je moet dan het benodigde gewicht in meerdere losse stukjes aanbrengen. Maak niet de fout om wiellood over elkaar te plakken zoals hiernaast is aangegeven. Dit kan voor allerlei problemen na het balanceren zorgen.
Controleer bij speciale wielen ook altijd of het geplaatste wiellood niet aanloopt tegen bijvoorbeeld de remtangen of de fusee, een beschadiging is zo gemaakt.
Ook voor het wielen balanceren in Breda kunt u terecht bij de Bandenbus.