All season banden

WAAROM ALL-SEASON BANDEN?
 
Goede all season-banden, hebben een gedeeltelijk winterbandenmengsel in het loopvlak. Maar omdat ze minder lamellen hebben, zijn hun stuureigenschappen in de zomer beter dan die van winterbanden.
Een all-season band (Ook wel all-weather of 4-seizoenenband genoemd) is een band die het hele jaar door goed presteert. In de zomer slijt de band wat sneller maar daar krijgt u meer grip voor terug op natte en vuile wegen.
Bij koude temperaturen verliest de all-season band minder grip dan bij een zomerband wel het geval is.
Het is geen vervanging voor de winterband maar voor de zachte Nederlandse winter kan het in sommige gevallen ruim voldoende zijn. Voor de veiligheid en het budget is de all-season band een serieuze overweging waard.
 
VOORDELEN ALL-SEASON BANDEN
 
Natuurlijk hebben All-season banden één groot voordeel en dat is dat ze bij elke weersomstandigheid voldoende presteren. Een winterband presteert in de winter natuurlijk erg goed en een zomerband in de zomer natuurlijk.
Deze biedt door zijn profielopbouw en materiaalsamenstelling onder alle (weers-) omstandigheden goede rijeigenschappen.Hij heeft de kenmerken van zomer- en winterbanden in één, al is het natuurlijk wel een keuze.
De 4-seizoenenband heeft onder winterse omstandigheden beduidend betere rijeigenschappen dan een zomerband, maar presteert minder dan een volwaardige winterband.Voor automobilisten die het grootste deel op vlakke wegen binnen Nederland krijgen, kan een All-season band een zeer goede oplossing zijn.
Let er wel op dat niet alle All-season banden meteen goedgekeurde winterbanden zijn, hier kan verschil in zitten.Het weer in Nederland is natuurlijk vaak genoeg nat en vuil, denk hierbij aan modder en bladeren.
All-season banden zijn uitgerust met een profiel dat nóg beter wat afvoert waardoor de banden presteren op nat wegdek en nog vele malen beter dan een zomerband.
 
Een typische "all season" band