Gebruikte banden kopen

 
Tweede hands banden, een goede keus? Wij hebben bijna alle maten op voorraad!
 
Het kopen van tweedehands producten wordt als heel normaal beschouwd. Allerlei materialen worden tegenwoordig hergebruikt om geld en het milieu te sparen.
Hoe zit het dan met autobanden? Is het wel verstandig om te rijden met tweedehands autobanden?
Voor degenen die denken dat alle gebruikte autobanden gewoon worden weggegooid: Niet waar. Autobanden worden gerecycled (voor het rubber) of worden volledig hergebruikt.
De autobanden die opnieuw gebruikt worden dienen wel kwalitatief goed te zijn zodat de banden genoeg veiligheid kunnen bieden.
Aanbieders van tweedehands autobanden laten deze dan ook uitgebreid testen. Banden die (licht) beschadigd zijn mogen niet opnieuw verkocht worden. Er zijn strenge criteria waaraan autobanden moeten voldoen. Indien u overweegt gebruikte autobanden te kopen moet u letten op de volgende punten:
 
 
 
 
 
•De banden dienen onbeschadigd te zijn en niet gerepareerd buiten de reparatiezone;
 
•De banden moeten een goed profiel hebben zonder vreemde slijtage zoals cupvorming (bobbels op het loopvlak);
 
•Het profiel van de band dient goed te zijn;
 
•Koop geen autobanden die ouder zijn dan 5 jaar;
 
•Laat gebruikte banden altijd controleren door een monteur op beschadigingen en inwendige canvasbreuken;
 
•Hergebruik alleen autobanden van erkende merken, zoals Michelin, Dunlop en Vredestein.Het rijden op gebruikte autobanden kan als veilig worden beschouwd, mits er wordt voldaan aan de hiervoor beschreven criteria. De voornaamste voordelen van tweedehands banden zijn: de lagere prijs (kost vaak tot 60% minder dan een nieuwe autoband) en het is minder belastend voor het milieu (duurzamer).
 
 
Bent u op zoek naar gebruikte banden?